Obra de teatre del Guernica

La setmana pasada els alumnes de 3r d’ESO vam anar al teatre a veure l’obra dels alumnes discapacitats de l’escola Heura.

L’obra tractava d’una representació teatral del Guernica, on representaven el bombardeig que hi va haver. En un moment de l’actuació van començar a ballar, crec que això seria una representació d’una ”festa”. En aquell moment, van caure tots al terra, morts, a causa del bombardeig. Cada cop que sortia l’escena d’algun dels personatges del quadre, per exemple, la mare amb el nen mort, el pintor ho dibuixava al quadre i els alumnes ho enganxaven al ”quadre gran” ja que, el Guernica estava fets en part, per així poder transportar-lo d’un lloc a un altre, és a dir, es podia desmontar. Picasso, estava davant, és a dir, primer obserbava i després començava a pintar. Al final de l’escena, els personatges votaven per poder tenir la democràcia.

Opinió personal: Degut a les seves condicions tan físiques com personals edls alumnes, ha sigut un gran esforç fer aquesta obra, representar-la.

Leave a comment